Blog

Άριστες πρώτες ύλες για άριστη μπύρα

Άριστες πρώτες ύλες για άριστη μπύρα

Όπως και στην μαγειρική έτσι και στην ζυθοποίηση η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος δεν εξαρτάται μόνο από τον τρόπο παρασκευής, αλλά σε μεγάλο βαθμό, και από την ποιότητα και την ποικιλία των πρώτων υλών. 

Craft Dry Pale: Η αποθέωση του λυκίσκου

Craft Dry Pale: Η αποθέωση του λυκίσκου

Humulus lupulus, ήτοι λυκίσκος στα Ελληνικά, είναι το αναρριχητικό, πολυετές και συγγενικό της κάνναβης φυτό που βάζει την μαγεία στην μπύρα.

Μπύρα Pilsner: Γεννήθηκε στη Βοημία, αγαπήθηκε παντού!

Μπύρα Pilsner: Γεννήθηκε στη Βοημία, αγαπήθηκε παντού!

Η 5η Οκτωβρίου 1842 είναι μία ιστορική ημερομηνία για την ζυθοποιία καθώς είναι η μέρα που η πρώτη μπύρα Pilsner είδε το φως της μέρας στο Pilsen (Plzen) της Βοημίας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο κόσμος της Lager και η Craft Lager

Ο κόσμος της Lager και η Craft Lager

Lager στα Γερμανικά σημαίνει αποθήκευση. Οι ζυθοποιοί της Νότιας Γερμανίας πρώτοι ανακάλυψαν και δούλεψαν με μαγιές lager από την οικογένεια μαγιάς «ζαχαρομύκητας pastoranius». Σύντομα ανακάλυψαν ότι αυτές οι μαγιές δρουν πιο αργά αλλά και πιο ολοκληρωμένα, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, και ζυμώνουν στον πυθμένα. Χρειαζόταν λοιπόν να αποθηκεύσουν (lager) την μπύρα για να ζυμώσει και να ωριμάσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε δροσερά μέρη όπως σπηλιές και υπόγεια. Με την ανακάλυψη της βιομηχανικής ψύξης οι μπύρες αυτές απογειώθηκαν.

Craft μπύρα σε κουτάκι: Ποιότητα και καινοτομία

Craft μπύρα σε κουτάκι: Ποιότητα και καινοτομία

Η Craft όντας η πρώτη μικροζυθοποιία στην Ελλάδα Craft από το 1997, καινοτομεί και πάλι κυκλοφορώντας Craft Lager beer και σε κουτάκια.

Μπύρα Craft Weiss: Παράδοση και καινοτομία

Μπύρα Craft Weiss: Παράδοση και καινοτομία

Οι καταπληκτικές Weiss μπύρες που τα τελευταία χρόνια χαίρουν ευρείας αναγνώρισης και από το Ελληνικό καταναλωτικό κοινό για την ιδιαίτερη και απολαυστική γεύση τους έχουν τις ρίζες τους στην Βαυαρία.  Ονομάζονται Weiss (λευκή μπύρα) ή Weizenbier (σταρόμπυρα) ή Hefeweizen (σταρόμπυρα με μαγιά) καθότι παρασκευάζονται κατά τουλάχιστον 50% από βύνη σιταριού και σερβίρονται αυτούσιες και αφιλτράριστες με την μαγιά τους που δίνει μία νεφελώδη υπόλευκη χρωματική παλέτα και υφή.