Blog

Craft: Ιστορική Αναδρομή 1997-2000

Craft: Ιστορική Αναδρομή 1997-2000

Τον Οκτώβριο του 1986, ο ιδρυτής της Craft Παύλος Εμμανουηλίδης πρωτοαντίκρισε μηχανήματα μικροζυθοποιίας στο Gorky’s Café and Brewery στο κεντρικό Λος Άντζελες, όπου είχε πάει για φαγητό με παρέα συμφοιτητών.

Ποιοτική μπύρα = Ποιοτική βύνη

Ποιοτική μπύρα = Ποιοτική βύνη

Η μπύρα έχει δικαίως χαρακτηριστεί «υγρό ψωμί». Όπως και το ψωμί έτσι και η μπύρα φτιάχνεται κυρίως από δημητριακά (βύνη), πολύ λίγα αρωματικά (συνήθως λυκίσκος), ελάχιστη μαγιά, και νερό.

Craft Smoked Beer: Η γοητεία της καπνιστής μπύρας

Craft Smoked Beer: Η γοητεία της καπνιστής μπύρας

«Επειδή κάποτε όλες οι μπύρες ήταν σε κάποιο βαθμό καπνιστές…»

Michael James Jackson, English beer expert, writer, and journalist, 1942-2007.

Άριστες πρώτες ύλες για άριστη μπύρα

Άριστες πρώτες ύλες για άριστη μπύρα

Όπως και στην μαγειρική έτσι και στην ζυθοποίηση η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος δεν εξαρτάται μόνο από τον τρόπο παρασκευής, αλλά σε μεγάλο βαθμό, και από την ποιότητα και την ποικιλία των πρώτων υλών. 

Craft Dry Pale: Η αποθέωση του λυκίσκου

Craft Dry Pale: Η αποθέωση του λυκίσκου

Humulus lupulus, ήτοι λυκίσκος στα Ελληνικά, είναι το αναρριχητικό, πολυετές και συγγενικό της κάνναβης φυτό που βάζει την μαγεία στην μπύρα.

Μπύρα Pilsner: Γεννήθηκε στη Βοημία, αγαπήθηκε παντού!

Μπύρα Pilsner: Γεννήθηκε στη Βοημία, αγαπήθηκε παντού!

Η 5η Οκτωβρίου 1842 είναι μία ιστορική ημερομηνία για την ζυθοποιία καθώς είναι η μέρα που η πρώτη μπύρα Pilsner είδε το φως της μέρας στο Pilsen (Plzen) της Βοημίας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…