Blog

Craft μπύρα σε κουτάκι: Ποιότητα και καινοτομία

Craft μπύρα σε κουτάκι: Ποιότητα και καινοτομία

Η Craft όντας η πρώτη μικροζυθοποιία στην Ελλάδα Craft από το 1997, καινοτομεί και πάλι κυκλοφορώντας Craft Lager beer και σε κουτάκια.

Μπύρα Craft Weiss: Παράδοση και καινοτομία

Μπύρα Craft Weiss: Παράδοση και καινοτομία

Οι καταπληκτικές Weiss μπύρες που τα τελευταία χρόνια χαίρουν ευρείας αναγνώρισης και από το Ελληνικό καταναλωτικό κοινό για την ιδιαίτερη και απολαυστική γεύση τους έχουν τις ρίζες τους στην Βαυαρία.  Ονομάζονται Weiss (λευκή μπύρα) ή Weizenbier (σταρόμπυρα) ή Hefeweizen (σταρόμπυρα με μαγιά) καθότι παρασκευάζονται κατά τουλάχιστον 50% από βύνη σιταριού και σερβίρονται αυτούσιες και αφιλτράριστες με την μαγιά τους που δίνει μία νεφελώδη υπόλευκη χρωματική παλέτα και υφή.

Έχουν βρεθεί αμφορείς με υπολείμματα σταρόμπυρας από το 800 π.Χ. στο Kulmback της Βαυαρίας αλλά οι Weiss μπύρες στην σύγχρονη εκδοχή τους εμφανίζονται τον 16ο αιώνα.  Η Βαυαρική αυλή απολάμβανε τις φρουτώδεις και ιδιαίτερες αυτές μπύρες που θεωρούσε τότε ανώτερες από τις κοινές μπύρες, και από το 1520 ανέκτησε για πολλά χρόνια το μονοπώλιο παραγωγής τους το οποίο εκχωρούσε επιλεκτικά με ειδικές άδειες κατά τρόπο ιδιαίτερα προσοδοφόρο.

Η ειδική υψηλής ζύμωσης μαγιά hefe weizen παράγει κατά την ζύμωση εστέρες και πολυφαινόλες που προσδίδουν στην μπύρα φυσικά αρώματα μπανάνας και εξωτικών φρούτων.  Η μπύρα έχει μεσαίο σώμα και χαμηλή πικράδα λυκίσκου κάτω από 15 IBU ώστε να βγαίνει στο προσκήνιο το αρωματικό μπουκέτο της φυσικής ζύμωσης. Η φυσική ανθράκωση είναι υψηλή (5,5 – 7 γραμμάρια CΟ2/λίτρο) ώστε να ισορροπεί η γλυκύτητα της βύνης και να διαχέονται καλύτερα τα φυσικά αρώματα, ενώ ο αφρός έχει πυκνή σύσταση και μεγάλο χρόνο διατήρησης λόγω της υψηλής φυσικής ανθράκωσης και της υψηλής πρωτεϊνικής σύστασης. Οι μπύρες αυτές παραδοσιακά σερβίρονται σε μεγάλα ποτήρια 500 ml με καμπυλώδες σχήμα το οποίο αναμιγνύει την μαγιά και αναδεικνύει καλύτερα τα φυσικά αρώματα.

Η Craft είναι η πρώτη ζυθοποιία που παρήγαγε Weiss μπύρα στην Ελλάδα το 1997.  Η συνταγή που εξελίχτηκε έκτοτε αλλά πάντοτε με σεβασμό στην πλούσια παράδοση της ιδιαίτερης αυτής μπύρας βασίζεται σε 60% βύνη σιταριού ενώ χρησιμοποιείται μαγιά Wehenstephan Hefe Weizen που προέρχεται αρχικά από την μοναστηριακή μικροζυθοποιία Wehenstephan Βενεδικτίνων μοναχών, η οποία αργότερα περιήλθε στην Πολιτεία της Βαυαρίας. 

Η Craft Weiss είναι απολαυστική και συγχρόνως ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία καθώς οι πολυφαινόλες αποδεδειγμένα ενισχύουν το ανοσοποιητικό και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση ενώ η ζωντανή μαγιά προσφέρει βιταμίνες, μέταλλα, πολύτιμα ιχνοστοιχεία, και αντιοξειδωτικά.  Εις υγείαν!...

Η μπύρα Craft στην Horeca 2020

Η μπύρα Craft στην Horeca 2020

Η Craft, η πρώτη μικροζυθοποία στην Ελλάδα, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμμετοχή της στη φετινή κλαδική έκθεση HO.RE.CA.

Είναι άραγε η μπύρα στην Κουλτούρα των Ελλήνων;

Είναι άραγε η μπύρα στην Κουλτούρα των Ελλήνων;

Η μπύρα, το δροσιστικό ποτό που έχει συνδεθεί με τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, έχει τις ρίζες της στον Ελλαδικό χώρο από την εποχή του βασιλιά Όθωνα, όταν μαζί του ήρθαν στην χώρα μας Βαυαροί και ήθελαν να απολαύσουν το εθνικό τους ποτό.

Craft Beer in Barley Cargo

Craft Beer in Barley Cargo

Η μπύρα Craft παρουσίασε τις 4 ποικιλίες της σε ένα λαμπερό πάρτυ στη μπυραρία Barley Cargo με celebrities, μουσική και γευστικά πιάτα.

Η μπύρα Craft στο Made in Beer Festival

Η μπύρα Craft στο Made in Beer Festival

Η μπύρα Craft συμμετείχε για πρώτη φορά στο Made in Beer Festival. Διασκεδάσαμε και απολαύσαμε τις ξεχωριστές γεύσεις της αγαπημένης μας μπύρας. Σας ευχαριστούμε όλους!!!