Τον Οκτώβριο του 1986, ο ιδρυτής της Craft Παύλος Εμμανουηλίδης πρωτοαντίκρισε μηχανήματα μικροζυθοποιίας στο Gorky’s Café and Brewery στο κεντρικό Λος Άντζελες, όπου είχε πάει για φαγητό με παρέα συμφοιτητών.
Η μπύρα έχει δικαίως χαρακτηριστεί «υγρό ψωμί». Όπως και το ψωμί έτσι και η μπύρα φτιάχνεται κυρίως από δημητριακά (βύνη), πολύ λίγα αρωματικά (συνήθως λυκίσκος), ελάχιστη μαγιά, και νερό.
Όπως και στην μαγειρική έτσι και στην ζυθοποίηση η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος δεν εξαρτάται μόνο από τον τρόπο παρασκευής, αλλά σε μεγάλο βαθμό, και από την ποιότητα και την ποικιλία των πρώτων υλών.
Η 5η Οκτωβρίου 1842 είναι μία ιστορική ημερομηνία για την ζυθοποιία καθώς είναι η μέρα που η πρώτη μπύρα Pilsner είδε το φως της μέρας στο Pilsen (Plzen) της Βοημίας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…